diumenge, 12 de setembre del 2010

Novament Hegel


En un post anterior parlava de l'últim llibre d'A. Honneth, Das Ich im Wir. Com vaig explicar, la primera part del llibre està dedicada a les arrels hegelianes. He començat a traduir l'article "El regne de la llibertat realitzada", que tracta de la Filosofia del dret de Hegel. Les versions de la traducció es poden descarregar ací.
La fotografia que acompanya aquest post és una fotografia del Museu Hegel de Stuttgart. Sobre el mur es pot llegir "Tot allò que és, és racional", tot just una frase del pròleg de la Filosofia del dret. A l'edifici de l'estació de Stuttgart també hi ha una frase de Hegel, en lletres grans: "...dass diese Furcht zu irren schon der Irrtum selbst ist." ([potser] que aquesta por a errar ja siga l'error mateix), del pròleg de la Fenomenologia de l'esperit.

Seminari Internacional Teoria Crítica


El 5 de novembre se celebrarà a Madrid, promogut pel CSIC, un seminari internacional sobre Teoria Crítica, coordinat per Mateu Cabot, Antonio Notario i José Antonio Zamora. Si vols descarregar el programa, fes clic ací. S'hi espera la presència de Detlev Claussen.